Putovanje
16.06.2016.

3 saveta za mirniji san beba na putovanju

Bebe uglavnom žude za svakodnevnom rutinom na koju su navikle, međutim nekada se ta rutina mora narušiti. Evo kako da olakšate bebi prilagođavanje na novo okruženje i putovanja.

Beba mirno spava u svom krevetiću, ali kada iskoči iz svoje svakodnevne rutine nikako ne može da utone u san. To je zapravo sasvim normalno za male bebe koje žude za svakodnevnom rutinom na koju su naviknute.

Ipak, povremeno je dobro promeniti vreme i okruženje u kojem beba spava jer ćete tako olakšati buduća putovanja ili posebne prilike u kojima dete neće moći da spava u svom krevetiću i strogoj tišini, a osim toga na taj način podstičete detetovu fleksibilnost.

Evo kako da olakšate detetu prilagođavanje na novo okruženje, a da se pritom dobro naspava...

Ne komplikujte
Najbolje bi bilo da kod kuće isprobate rutinu kakvu ćete imati kada odete na putovanje. Pomerite vreme dojenja ili dajte detetu flašicu u drugačije vreme. Ako je beba naviknuta isključivo na vas, neka je nekoliko večeri uspavljuje partner. Zapravo je vrlo jednostavno i bebe to najčešće prihvate mnogo lakše nego roditelji koji se zapetljaju u planiranju.

Probna vožnja
Ako će beba spavati u prenosivom krevetiću ili jesti kupljene kašice na koje nije navikla, potrebno je nedelju dana ranije u detetovu rutinu ubaciti ove novosti. Neka beba spava nekoliko dana u prenosivom krevetiću koji će na putovanju zameniti onaj "pravi" krevet. Ako će na putovanju biti određenih promena u detetovom hranjenju, potrebno ga je na vreme pripremiti za to. Ako je beba dovoljno velika za dohranu, na vreme joj ponudite nove kašice da vidite kakva je reakcija i hoće li ih prihvatiti.

Osigurajte detetu nešto poznato
Promene jesu dobre, ali malenoj deci dobro će doći i nešto poznato kako bi ih umirilo. Neka to bude omiljeno ćebence, igračke ili muzika koju sluša pre spavanja.

Izvor: Index.hr

foto: medicalnewstoday.com, pinterest.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno