Upoznajte
06.06.2016.

Nole, inspiracija koja mi treba!

Briljirao si, kao i uvek. Ostavio  nas bez  teksta, kao i uvek. I ponosni smo na tebe, kao i uvek. Doživljavam te kao člana porodice, deo mog bitisanja na ovoj zemlji, kao motiv, inspiraciju, kao cilj kome treba da težim i ja,  i svi u mojoj okolini.

Ne vidimo tvoj znoj, niti sate provedene na treningu, kako u fizičkoj pripremi , možda još više tvojoj psihičkoj spremnosti da izađeš na teren, savladaš demone u sebi. Koliko puta smo pokušali da zaista pobedimo sebe, koliko puta su nam drugi krivi za naše neuspehe, koliko puta smo preplakali svoju tužnu sudbinu? Ja priznajem da jesam. Isplačeš se pa kreneš dalje, a ono ti se ne da. Baš, kao ni tebi tri godine da osvojiš čuveni francuski turnir. Neki zadatak si morao da savladaš, neku prepreku da pređeš, neke kockice da se poklope da baš ove 2016. dosanjaš svoj san.  Od juče smo svi ponosni višestruko, preplavljujemo danas društvene mreže sa tvojim likom i delom. Ti si došao da veličinaš Srbiju i budeš najbolji predstavnik ikada. U stvari, naš Nole , ti si, poput Isusa tu da nas razdrmaš, pokreneš, da nam kažeš da i mi možemo u svojim oblastima poput tebe,da se vinemo, uzletimo, padnemo i podignemo se, zaplačemo. Šta to mi nemamo-tvoju volju, disciplinu, veliko odricanje, ili što bi po srpski bilo isključivo „sreću“.? Ja sam sebi obećala baš od juče da nema izgovora za svaki moj neuspeh, a ima ih i biće, nema opravdanja za neurađeno, nema opuštanja, ako želiš vrh.
Marej se juče na dodeli pehara publici obraćao na engleskom, jer on ide iz države gde mu je taj jezik dovoljan da ga ceo svet razume, a i baš ga briga ako neko i ne uspe, ne mora da se dograđuje, valjda je dovoljno da igra tenis dobro. Ti Nole možda i ne moraš, ali želiš da znaš i italijanski i francuski i engleski, pozdraviš kad treba na kineskom. Ti jednostavno savladavaš sve što zamisliš, za tebe prepreke ne postoje. Ti zapravo samo svojim radom gledaš da briljiraš na svakom polju. Skockao si svoj život, posao, porodicu. Jedna rečenica mi je na tvom obraćanju ostala ubeležena, onaj momenat kada si zahvalio svima „who manage me“ koji te opslužuju, ili po srpski trpe. To je veliko priznanje, još jedan ljudski gest da si ponekad u svom uspehu težak drugima, da iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena, porodica. Imati Novaka u svom bliskom okruženju vidim kao divnu žrtvu jer tvoj ceo tim teži da ti budeš večiti najbolji svih vremena, a za to treba mašinerija. I nije im lako.  Kao što je moja majka meni slala torbe, pakete hrane, novac da  se školujem, umesila domaću pitu ili kolač da bih ja uspešan student bila, obezbedila mi spokojno rasterećeno studiranje, tako je i tebi ceo tim podređen, i ja se svakoj toj jedinki divim. Najlepše od svega, ti si njihov trud opravdao, i sve zajedno ih uvukao u svoj uspeh.
Moje iskrene čestitke tvom timu koje predvodiš, roditeljima koji su te takvog odgajali. Moja iskrena zahvalnost za lekciju koju si mi juče dao, i kao majci, i kao supruzi i naposletku preduzetniku. Naterao si me da se zamislim, osvrnem iza sebe i postavim nove ciljeve. Ako ništa, da poradim na svojoj sujeti, gordosti, sažaljenju, ljubomori , uhvatim se u koštac sa predrasudama, izborim se sa svojim najvećim neprijateljem, samom sobom.
Ono što je najlepše, juče si me podsetio  zašto ni jedan ispit nisam pala na fakultetu, a danas često u životu pokleknem. Zapitala sam se šta sam to sa 20 godina imala što je negde  u meni utihnulo. Imala sam ono čime nas ti svakodnevno opčinjavaš -Veru u sebe, u svoj uspeh i trud.
Još jednom sam potvrdila, da moraš biti strpljiv, da istraješ u svoj borbi, da mora da dođe trenutak da se poklope sve kockice. Najdivnije od svega je saznanje da svako od nas treba da uradi što je do njega, a život će već to da uredi.
Uživaj u svom životu i hvala ti što na ovaj način ispunjavaš našu rubriku „Izuzetna ličnost“, jer takva veličina nije samo idol mladima. Od tebe i mi stariji i iskusniji mnogo toga ovih dana učimo, a ja koristim ovu priliku da ti se i zahvalim zbog svega što svakodnevno činiš za sve nas.

slika:novosti.rs, www.breakingnews.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno