Upoznajte
17.02.2015.

Zbog jednog đaka učiteljica putuje 80 kmPRIJEPOLJE - Učiteljica Emina Čokić iz Prijepolja zbog jednog đaka svakodnevno putuje 80 kilometara do izdvojenog odeljenja brodarevske škole “Svetozar Marković” koje se nalazi u selu Gornje Stranjane.

“Da bih stigla na radno mesto potrebno mi je sat i po vremena. Prvo u matičnoj školi u Brodarevu uzmem dnevnik, a potom makadamskim putem oko 12 kilometara putujem svojim autom. U školu stignem pre Gorana, čiji je otac kurir u toj kući znanja”, priča ona za Tanjug.

Emina dodaje da preko leta nema nikakvih problema, ali zimi, kada su zavejani putevi, nastaju muke.

Kada stigne u školu, besedi učiteljica, prvo naloži vatru da bi jedinog đaka sačekala topla učionica.

“Njemu je takođe potrebno puno vremena da dođe do škole, koja je udaljena od doma četvrtaka sedam kilometara. Otac ga ladom nivom dovozi, a zimi me veoma često sačekaju na pola puta od Brodareva do Gornjih Stranjana jer ne mogu svojim automobilom da dođem do škole. Goran je bistro dete, i teško će mi pasti rastanak sa njim”, kaže učiteljica.

Ona će Gorana Avramovića učiti do juna ove godine, budući da je četvrti razred osnovne škole, nakon čega polazi u peti u Brodarevu, a Emina će ostati bez posla.

Učiteljica dodaje da je ovu kuću znanja čija zgrada ima tri sprata nekada pohađalo nekoliko stotina učenika, i da su je tada zvali “škola đaka pešaka”.

Inače, Emina je Učiteljski fakultet završila u Užicu, a rad u Gornjim Stranjanima joj je prvi posao.

izvor: Tanjug

foto: rtv.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno