Blog
12.06.2015.

Zaslušeni raspust za osnovce i njihove roditelje

Dragi roditelji osnovaca,
čestitam vam još jedan završetak školske godine.
Preživeli ste, što je najvažnije, ne samo dobijene ocene, već i rekreativne nastave, ekskurzije, mature. Radovali ste se i strepili prethodnih devet meseci, i možete da odete na zasluženi odmor. Trebaće vam snaga da se pripremite za kupovinu knjiga, nove školske i vanškolske obaveze, saopštenja ocena. Odličan je ovaj period za sve nas. Deca mogu da odahnu , da se igraju, naspavaju, opuste. A mi, mi možemo da iskoristimo malo vremena za sebe, neki dobar film, šetnju, rekreaciju. Ne moramo da jurimo sa mališanima na trening, glumu, časove stranih jezika, likovne i druge radionice. Odjednom dobijamo višak vremena, pa se iskreno nadam da ćemo valjda umeti da ga pametno iskoristimo.
Kako ćemo nagraditi mališane za postignut uspeh?  Zagrljaj je sasvim dovoljan. Ili se on pakuje zajedno sa najsavremenijim telefonskim uređajem, koje realno ne možemo da priuštimo? Jeste li probali da napišete pesmu svom detetu? Prelep poklon, baš kao i odlazak negde na vikend. Čini mi se duže se pamti, lepša je uspomena, a i više ljudi obraduje.
Ponosne mame i bake će već častiti prijatelje i komšije kafom i sladoledom, tortom.
Roditelji budućih prvaka, i vi se opustite, uživajte. Naučite decu da se igraju i kroz igru uče. Budite im uzor i razvijte ljubav prema školi. Obrazovanje nam nije na visokom nivou, ali svake godine uporna, ambiciozna, pametna deca postižu fantastične rezultate, predstavljaju sve nas u svetu, bore se za svoje mesto pod suncem. Budite im iskrena podrška na njihovom putu odrastanja.
Do sledeće školske godine, opustite se!

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno