POTREBNO JE
300 g jagoda
ZA 10 KORPICA 250 g brašna, 125 g putera, 60 g prah šećera, kesica vanilin šećera, 1 žumance
ZA KREM 0,5 l mleka, 110 g šećera, štapić vanile, 60 g gustina, 5 žumanaca, kesica šlaga
PRIPREMA
Od brašna, putera, žumanaca i prah šećera umesite prhko testo. Podelite ga na 10 loptica i stavite ih u frižider da se ohlade. Svaku lopticu dlanom rastanjite i stavite u metalni kalup. Izbockajte viljuškom, napunite pasuljem i pecite 10 minuta na 180 stepeni. Od mleka odvojte pet kašika, a preostalo mleko prokuvajte sa šećerom i rasečenim štapićem vanile. Kad mleko provri, izvadite vanilu i dodajte gustin i žumanca koja ste prethodno razmutili u hladnom mleku. Kuvajte krem dok se ne zgusne. Povremeno ga promešajte dok se hladi, pa u hladan dodajte ulupan šlag i sjedinite. Napunite ispečene korpice pripremljenim filom i dekorišite svežim jagodama.
.webp)