Potrebno je
4 jaja, 200 g čokolade za kuvanje, 150 g maslaca ili margarina, 150 g šećera, 100 g brašna, 1 kesica praška za pecivo
Priprema
Na pari rastopite izlomljenu čokoladu i maslac/margarin isečen na kockice. Umutite čvrst sneg od belanaca, dodajte šećer i mutite dok se on ne rastopi. Dodajte žumanca uz lagano mešanje, zatim i brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju čokoladu rastopljenu s maslacem ili margarinom. Lagano izmešajte, sipajte u papirne ili aluminijumske korpice koje ste rasporedili u pleh za mafine, pa pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Savet plus
Ako mafine jedete vruće, poslužite ih uz kuglu sladoleda, a ukoliko ih više volite hladne, pospite ih prah šećerom.
Foto: Pixabay