Slatkiši
20.05.2017.

Domaći sočni mafini

Potrebno je: 

  • ovseno brašno 225 g
  • prašak za pecivo kašika
  • gorki kakao 2 kašike
  • cimet kašičica
  • jaja 2
  • sok od pomorandže 175 ml
  • borovnice 40 g

Priprema:

Namastite kalup za mafine ili stavite papirnate korpice. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U jednoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao i cimet. U drugoj činiji umutite jaja sa uljem. Dodajte sok od pomorandže i borovnice, pa sve lagano promešajte da se sjedini.

Uspite mešavinu od jaja i voća u mešavinu sa brašnom i sve nežno promešajte, da smesa ostane pomalo vazdušasta. Smesu uspite u 12 papirnatih korpica, tako da otprilike budu 2/3 pune i stavite u rernu da se peku 10-15 minuta. U originalnom receptu ide i rendana kora pomorandže, ali to ne bismo preporučivali jer je kora citrusa puna hemikalija, jedino može ako kupujete organsko voće.

U tom slučaju vam treba kašičica rendane kore i dodajete je u smesu od soka i borovnica.

Takođe, umesto borovnica možete da koristite bilo koje bobičasto voće. Prijatno.

foto: 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši