Potrebno je:
- ovseno brašno 225 g
- prašak za pecivo kašika
- gorki kakao 2 kašike
- cimet kašičica
- jaja 2
- sok od pomorandže 175 ml
- borovnice 40 g
Priprema:
Namastite kalup za mafine ili stavite papirnate korpice. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U jednoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao i cimet. U drugoj činiji umutite jaja sa uljem. Dodajte sok od pomorandže i borovnice, pa sve lagano promešajte da se sjedini.
Uspite mešavinu od jaja i voća u mešavinu sa brašnom i sve nežno promešajte, da smesa ostane pomalo vazdušasta. Smesu uspite u 12 papirnatih korpica, tako da otprilike budu 2/3 pune i stavite u rernu da se peku 10-15 minuta. U originalnom receptu ide i rendana kora pomorandže, ali to ne bismo preporučivali jer je kora citrusa puna hemikalija, jedino može ako kupujete organsko voće.
U tom slučaju vam treba kašičica rendane kore i dodajete je u smesu od soka i borovnica.
Takođe, umesto borovnica možete da koristite bilo koje bobičasto voće. Prijatno.
foto: