Potrebno je:
350 ml bademovog, pirinčanog ili nekog drugog mleka koje volite
3 kašike čia semenki
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašičica sirupa od agave ili nekog drugog zaslađivača po želji
prstohvat morske soli
po želji: maline ili drugo bobičasto voće
(so se stavlja ne zato da bi puding bio slan već zato da bi gustativne kvržice na jeziku mogle dobro da osete ukus vanile).
Priprema
Spojte sve sastojke i ostavite da odstoji u frižideru 3 do 5 sati. Ovu smesu možete i izblendirati, tako ćete dobiti kremastu, glatku strukturu pudinga. U osnovnu masu možete dodati bobičasto voće, višnje, breskve, ananas kao i bademe, lešnike, orahe ili malo narendane kore pomorandže ili limuna, kokos, cimet, rogač, kakao … ono što volite i boje koje vam u tom trenutku prijaju.
foto: finirecepti.net.hr