Slatkiši
15.04.2017.

Minjina torta sa bobičastim voćem

Potrebno je:
4 jajeta, 110 g šećera u prahu, 500 g maskarponea, 2 velike kutije piškota, 2 kesice vanilin šećera, 200 g zamrznutog mešanog voća (jagode, maline i kupine), 200 ml vode, 3 kašike šećera (za voćni deo), 1 kašika gustina, 1 kesica želatina, čokolada u prahu, 2 kesice kapućina

Priprema
Prelijte želatin sa četiri kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Zamrznuto voće sipajte u šerpicu, nalijte vodom i dodajte šećer. Kuvajte dvadesetak minuta, zatim dodajte gustin i kuvajte na umerenoj temperaturi još 10 minuta uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, dodajte polovinu nabubrelog želatina i promešajte. Ostavite fil sa strane.

U žumanca sipajte šećer u prahu, vanilin šećer i dobro umutite mikserom. Dodajte maskarpone i mešajte dok se smesa ne sjedini. Drugu polovinu želatina otopite i dodajte filu. Posebno umutite belanca, pa ih dodajte u fil od maskarponea i promešajte kašikom. Skuvajte dve šoljice kapućina i ostavite da se prohladi. Piškote nakratko umočite u kapućino i ređajte na tacnu na koju ste stavili obruč veličine 24–26 cm.

Preko piškota rasporedite trećinu fila sa sirom, zatim ponovite postupak sa piškotama i maskarponeom. Preko fila sipajte prohlađeni voćni preliv. Stavite tortu u frižider na pola sata, a onda preko prohlađenog voćnog preliva poređajte još jedan red namočenih piškota, rasporedite ostatak maskarponea i poravnajte.

Pre skidanja obruča ostavite tortu da prenoći u frižideru, a pre serviranja ukrasite tortu čokoladom u prahu.

foto: dnevnik.hr

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""