Slatkiši
01.04.2017.

Sosina štrudla sa grožđem


Potrebno je:

ZA KORU: 250 g brašna, 20 g kvasca, 1 jaje, prstohvat šećera i soli, 150 ml mleka
ZA NADEV: 200 ml pavlake, 1 kašika gustina, 100 g šećera, 200 grama tamnog grožđa

Priprema

Razmutite kvasac u mleku sa prstohvatom šećera. Pomešajte brašno, jaje i prstohvat soli, dodajte kvasac i zamesite glatko testo. Prekrijte testo i ostavite ga da naraste. Nakon toga razvucite testo pravougaonog oblika. Testo prvo premažite sa puterom, pa sa pavlakom i preko toga stavite grožđe. Najbolje bi bilo da iz grožđa odstranite semenke.

Štrudlu pomoću krpe uvite u rolat i polako ga premestite na pleh, pa ga premažite sa smesom od 2 kašike rastopljenog margarina i 2 kašike pavlake. Štrudlu ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga stavite štrudlu u lernu i pecite je na 200 stepeni 30 minuta. Ohlađen kolač pospite sa šećerom u prahu.

foto: saznajlako.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""