Slatkiši
31.01.2017.

Bledska krempita

Potrebno je:

– kupljeno testo za krempitu

Za krem:
– 1 l mleka
– 1/2 vanilin štapića
– 280 g šećera
– 7 jaja
– 180 g oštrog brašna
– kašičica ruma

Za vanilin krem
– 0,3 dl slatke pavlake
– 1 kašičica šećera
– 1 vanilin šećer

Priprema

Kupljeno testo razvijemo u tanku koru. Stavimo ga na pleh koji smo pokvasili hladnom vodom. Više puta ga probodemo čačkalicom. Testo pečemo na 200-250°C. Pečeno testo prerežemo na dva dela. U posudi zagrejemo 9 dl mleka, vanilin štapić i 1/4 šećera.

Žumanca i drugu četvrtinu šećera penasto umešamo. Dodamo prosejano brašno i 1 dl hladnog mleka, pa dobro promešamo. Dok mešamo, dolijemo vrelo mleko iz kojeg smo odstranili šipku vanile. Krem stavimo na šporet i mešamo da provri i da se zgusti. Zatim ga sklonimo sa šporeta, dodamo rum i tvrd sneg u koji smo dodali ostatak šećera. Krem brzo izmešamo.

Na jednu polovinu testa nanesemo kuvan, još vruć krem. Razmažemo na 3 – 4 cm debeo sloj i ostavimo da se ohladi. Možemo dodati i sloj vanilin krema. Slatku pavlaku mutimo sa šećerom i vanilin šećerom i nanesemo na ohlađeni krem. Prekrijemo drugim slojem pečenog testa. Ukrasimo šećerom u prahu i režemo na kocke.

foto: recepti.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""