Potrebno je za 20 parčadi:
Pola lista većih oblandi; ZA TAMNI FIL: 600 g suvih šljiva, 1 dl vode, 125 g maslaca ili margarina, 200 g čokolade, 100 g mlevenog keksa; ZA SVETLI SLOJ: 200 g šećera, 2 dl vode, 125 g maslaca ili margarina, 250 g kokosa; ZA PRELIV OD ČOKOLADE: 100 g čokolade, 4 kašike ulja
Priprema
Samlevene ili sitno iseckane suve šljive prelijte vodom, dodajte maslac ili margarin i kuvajte na tihoj vatri da se sve sjedini. Dodajte čokoladu da se istopi, skinite s vatre i stavite mleveni keks. Ovu masu, dok je još topla, stavite na pola lista veće oblande, lepo poravnajte i ostavite da se hladi. U međuvremenu napravite svetli fil. Šećer i vodu kuvajte dok se šećer ne istopi, dodajte maslac ili margarin, a kada se i on istopi, dodajte kokos, koji treba da bude sitno samleven. Toplu svetlu masu stavite preko tamne mase i prelijte prelivom od čokolade.
foto: coolinarika.com