Slatkiši
11.08.2016.

Teina kremasta torta s breskvama

Breskva je savršena voćka za leto – sočna je, hladi, sadrži brojne hranljive materije i biljna vlakna, a dobra je i za zdravlje, na više načina. Mi smo vam spremili savršenu letnju tortu s breskvama

Teina kremasta torta s breskvama

Potrebno je:

konzerva kompota od breskvi ZA KORU 12 jaja, 12 kašika šećera, 2 vanilin šećera, 10 kašika brašna, malo soli ZA FIL 2 kesice šlag krema od čokolade, 2 kesice šlag krema s ukusom pavlake ZA DEKORACIJU kesica šlaga, štangla čokolade za kuvanje, breskve

Priprema

Ocedite breskve iz kompota, a sok sačuvajte. Čvrsto ulupajte belanca s mrvicom soli. Žumanca mutite s kristal i vanilin šećerom i kašikom soka od kompota sve dok masa ne postane penasta. Ubacite potom brašno, kašiku po kašiku, pa sjedinite sa šneom. Masu sipajte u podmazan kalup i pecite koru na 180 stepeni oko 40 minuta.

Gotovu koru presecite popreko tako da dobijete tri korice. U kalup stavite jednu koru, poprskajte je sokom iz kompota i po njoj poređajte polutke breskvi. Preko nanesite umućen šlag krem od čokolade (jednu kašiku krema odvojte za ukrašavanje). Potom stavite drugu koru, poprskajte je sokom, poređajte breskve i premažite umućenim šlag kremom s ukusom pavlake.

Stavite poslednju koru, pa tortu ostavite u frižider da se stegne. Kad je izvadite, oslobodite je kalupa i premažite šlagom. Ukrasite je rendanom čokoladom i komadićima breskvi.

foto: domacirecepti.net

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši