Slatkiši
06.08.2016.

Čoko nes torta

Potrebno je:

ZA KORU: 2 dl mleka, 1 dl ulja, 1 dl vrele vode, 2 jajeta, 1 vanilin šećer, 2 šolje smeđeg šećera, šolja oštrog brašna, šolja mekog brašno, 1,5 kašičica praška za pecivo, 1,5 kašičica sode bikarbone, tri četvrtine šolje kakaoa;

ZA FIL: 4 dl mleka, 1 puding od vanile, 2 kašike šećera, 2 kašičice nes kafe, 100 g mlečne čokolade;

ZA GLAZURU: 200 g čokolade za kuvanje, 50 g margarina, 5 kašika ulja

Priprema

Prvo pomešajte sve mokre sastojke osim vode. Potom stavite i sve suve sastojke. Uz neprestano mešanje sjedinite mokre sastojke sa suvim. Mutite mikserom dok se sve lepo ne sjedini. Na kraju sipajte vrelu vodu i dobro izmutite. Sipajte smesu u kalup od 26 cm prečnika koji ste prethodno podmazali uljem i posuli prezlama. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Ostavite koru da se ohladi, izvadite je iz kalupa i presecite napola.

Puding i šećer pomešajte sa mlekom i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite s vatre i dodajte nes kafu i izlomljenu čokoladu, pa mešajte dok se čokolade ne istopi. Ohlađenim filom nafilujte kore. Čokoladu za kuvanje sa uljem i margarinom otopite na pari, pa toplom glazurom prelijte ohlađenu tortu.

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""