Slatkiši
24.07.2016.

Čokoladne kockice sa mentom

Potrebno je: 

Za koru: 250 grama keksa sa niskim sadžajem šećera, 6 kašika topljenog putera

Za krem: 100 g kokosovog ulja, 100 g šlaga, kašičica ekstrakta od vanile, 3 kašičice ekstrakta od mente, 2 kašike šećera u prahu

Za preliv: 100 g crne čokolade i 2 kašike kokosovog ulja

Priprema

Stavite keks u jednu čvršću kesu i smrvite ih dok se ne pretvore u sitne komadiće. U činiji pomešajte keks sa istopljenim puterom i dobro izmešajte. Pleh obložite papirom za pečenje i rasporedite keks tako da formira koru, a zatim stavite to u frižider. Zatim u činiji pomešajte sastojke za krem i umutite ih mikserom dok ne dobijete izjednačenu smesu.

Dobijen krem premažite preko kore pa vratite u frižider na još sat vremena. Dok se to hladi, u maloj činiji pomešajte čokoladu i kokosovo ulje i otopite u mikrotalasnoj u intervalima od 20 sekundi između kojih ćete promešati smesu dok se čokolada potpuno ne otopi. Izvadite pleh iz frižidera i isecite kolač na 36 kockica.

Stavite ih na metalnu rešetku i prelijte otopljenom čokoladom. Pre služenja ih ohladite u frižideru.

izvor: zena.blic.rs

foto: PrtSC yuotube.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""