Slatkiši
02.07.2016.

Tiramisu sa jagodama

Sastojci:

2 žumanca
50 g šećera u prahu
500 g mascarpone sira
250 ml slatke pavlake
250 g jagoda
kesica vanilin šećera
300 g keksa sa maslacem
šaka seckanih badema

Priprema

Žumance izmiksati sa šećerom u prahu i staviti da se kuva na pari oko 10 minuta dok se ne zgusne. Kad se dobro ohladi dodati mascarpone sir i malo umutiti. Posebno umutiti slatku pavlaku i dodati prethodnoj smesi i ponovo umutiti mikserom. Keks staviti u vrećicu, i izmrviti, a bademe iseckati na sitne komadiće. Jagode narežite na kricke i posipajte ih vanilin šećerom.

Na dno čaše izlijte malo kreme, zatim na nju poređajte zašećerene jagode. Pospite ih keksom i bademima te ponovite još jedan red sira, jagoda i keksa. Na vrh stavite krem od sira i ukrasite manjim komadima jagoda i bademima. Stavite u fržider da se dobro ohladi.

izvor: zena.hr

foto:spoonforkbacon.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši