Slatkiši
10.06.2016.

Probajte nešto neobično - pohovane banane

Osnovna smesa za pohovanje:

  • 1,5 šolja brašna
  • 1 šolja mleka
  • Pola praška za pecivo
  • 1 kašičica putera
  • 2 šolje šećera
  • Malo soli

(smesi možete dodati cimet, vanilin šećer, oraščić, semenke, mešati pšenično brašno sa drugim vrstama brašna, mlevenim keksom …)

Treba vam još: ulje za prženje i 2 do 3 veće banane

Zagrejte ulje do 180C (u zavisnosti od veličine šerpe u kojoj pohujete trebaće vam oko 2 do 2,5 šolje ulja).

Izmešajte prvo suve sastojke za smesu, pa im dodajte vlažne i izmešajte da dobijete smesu sličnu onoj za palačinke, ali malo gušću.

Banane prepoloviti i umakati u smesu, pa u prezle i pohovati u ulju.

izvor: lifepressmagazin.com

foto: depo.ba

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""