Osnovna smesa za pohovanje:
- 1,5 šolja brašna
- 1 šolja mleka
- Pola praška za pecivo
- 1 kašičica putera
- 2 šolje šećera
- Malo soli
(smesi možete dodati cimet, vanilin šećer, oraščić, semenke, mešati pšenično brašno sa drugim vrstama brašna, mlevenim keksom …)
Treba vam još: ulje za prženje i 2 do 3 veće banane
Zagrejte ulje do 180C (u zavisnosti od veličine šerpe u kojoj pohujete trebaće vam oko 2 do 2,5 šolje ulja).
Izmešajte prvo suve sastojke za smesu, pa im dodajte vlažne i izmešajte da dobijete smesu sličnu onoj za palačinke, ali malo gušću.
Banane prepoloviti i umakati u smesu, pa u prezle i pohovati u ulju.
izvor: lifepressmagazin.com
foto: depo.ba