Slatkiši
30.01.2016.

Kruška u crvenom vinu i pavlaci

Potrebno je: 

8 kruški, 400 ml  crvenog vina, 150 g   smeđeg šećera, 2 kašike gustina, cimet, 50 g  badema (usitnjenog), 50 g suvog grožđa,150 ml   slatke pavlake

Priprema

Kruške oljuštiti tako da ostane peteljka, a donji deo odseći toliko da kruške mogu stajati. U odgovarajuću posudu uliti vino,  dodati malo vode, šećer i cimet. Kada tečnost proključa staviti kruške i kuvati 10-ak minuta. Izvaditi kruške, dodati suvo grožđe i gustin koji se prethodno razmuti u malo vode. Kuvati dok se sos ne zgusne. Slatku pavlaku umutiti u čvrstu penu. Servirati slatku pavlaku, poređati kuvane kruške, preliti sosom i posuti usitnjeni bademom.

izvor: zena.blic.rs

foto: spiritasty.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""