Slatkiši
01.12.2015.

Čokoladni kolač bez jaja, mleka i putera

Da biste napravili ovu ukusnu poslasticu ne treba vam mikser, a nećete uprljati ni puno posuđa. Možete ga peći kao kolač, a možete iskoristiti i kalup pa od smese napraviti mafine!

Sastojci:

- 1 i po šoljica oštrog brašna

- 3 kašike kakaoa (nezaslađenog)

- 1 šoljica šećera

- 1 kašičica sode bikarbone

- pola kašičice soli

- 1 kašičica alkoholnog sirćeta

- 1 kašičica tečnog ekstrakta vanile

- 5 kašika biljnog ulja

- 1 šoljica vode

Priprema:

1. Uključite rernu na 180 stepeni. Nauljite tepsiju i u njoj pomešajte prvih pet (suvih) sastojaka.

2. Smesu izdubite na tri dela, napravite dve manje i jednu veću rupu. U jednu malu ulijte alkoholno sirće, u drugu malu ekstrakt vanile i u treću, najveću, biljno ulje. Sve zalijte vodom i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

3. Pecite na srednjoj rešetki rerne, oko 35 minuta. Bocnite čačkalicom – ako je kolač gotov, smesa se neće lepiti za nju. Pripazite samo da ne prepečete kolač.

4. Kolač možete po želji ukrasiti čokoladnom glazurom. Prijatno!

foto: zadovoljna.dnevnik.hr

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""