Slatkiši
05.10.2015.

Čokoladne grickalice sa semenkama

Potrebno je:

100 gr očišćenih i blago pečenih semenki bundeve
200 gr crne čokolade
Malo morske soli – usitnjene

Priprema

Semenke lagano ispecite (ne valja da budu gorke) i još blaže posolite. Rasporedite ravnomerno po masnom papiru (papir za pečenje). Površina otprilike može da odgovara A4 formatu, ali semenke ne treba da se gomilaju.

Na pari otopite crnu čokoladu i pažljivo prelijte preko semenki. Možete se poslužiti poslastičarskom špatulom, ako imate, ako ne – poslužiće i tupa strana većeg noža. Neće biti glatko i savršeno. Naprotiv: treba da budu rustične, nemirne, nesavršene – kao užitak u slatkišima . Ostavite da se čokolada ohladi i stegne i pažljivo lomite manje komade, otprilike 3×3 cm, koliko za zalogaj.

Blagi ukus soli je za one koji vole zanimljive ukuse. Original još dozvoljava kombinacije sa slanim bademima ili suncokretom, ali za maštovite – nema granice. Sem možda u količini pojedenih grickalica .

izvor/foto: www.invent.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""