Slatkiši
22.07.2013.

Kolač s breskvama

Potrebno je

ZA KORU 200 g brašna, kašičica praška za pecivo, kesica vanilin šećera, 80 g šećera, 70 g margarina, 1 jaje
ZA FIL 250 g breskvi, 2 kesice pudinga od vanile, 100 g šećera, 500 ml mleka, 2 čaše kisele pavlake
Priprema
Pomešajte u većoj posudi brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Dodajte jaje i naseckani margarin, te umesite glatko testo. Razvijte ga i njime obložite pouljen i brašnom posut pleh. Pecite oko 15 minuta na 200 stepeni. U međuvremenu skuvajte puding, pa ga prohlađenog sjedinite s kiselom pavlakom. Breskve oljuštite i isecite na kriške. Polupečenu koru izvadite iz rerne, malo je ohladite, premažite polovinom pudinga, poređajte breskve, sipajte preostali puding, pa i odozgo rasporedite preostale breskve. Vratite u rernu i pecite još pola sata na 180 stepeni. Pečeni kolač hladite dva sata na sobnoj temperaturi.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši