Slatkiši
22.08.2015.

Cicina torta sa tropskim voćem

Potrebno je:

ZA KORU 8 jaja, 200 g šećera, 100 g brašna, 150 g oljuštenog mlevenog badema, kašičica mlevenog đumbira, pola kašičice ekstrakta vanile, 200 ml soka od pomorandže ZA FIL 1,5 l slatke pavlake, 150 g mešavine kandiranog tropskog voća, 200 g šećera, 70 g maslaca, kašičica soka od višanja

Priprema

Kratko prokuvajte sve sastojke za fil, osim maslaca, pa ga sklonite sa ringle i, kad se ohladi, dodajte umućen maslac. Mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Za koru umutite belanca sa šećerom. Dodajte jedno po jedno žumance i uz lagano mešanje sve ostale sastojke osim soka od pomorandže. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Ohlađenu koru presecite na dva dela. Prvu poprskajte sokom od pomorandže, premažite filom i poklopite drugim delom. Celu tortu premažite filom i ukrasite tropskim voćem. 

foto: oterisitalianbakery.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""