Potrebno je:
ZA KORU 8 jaja, 200 g šećera, 100 g brašna, 150 g oljuštenog mlevenog badema, kašičica mlevenog đumbira, pola kašičice ekstrakta vanile, 200 ml soka od pomorandže ZA FIL 1,5 l slatke pavlake, 150 g mešavine kandiranog tropskog voća, 200 g šećera, 70 g maslaca, kašičica soka od višanja
Priprema
Kratko prokuvajte sve sastojke za fil, osim maslaca, pa ga sklonite sa ringle i, kad se ohladi, dodajte umućen maslac. Mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Za koru umutite belanca sa šećerom. Dodajte jedno po jedno žumance i uz lagano mešanje sve ostale sastojke osim soka od pomorandže. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Ohlađenu koru presecite na dva dela. Prvu poprskajte sokom od pomorandže, premažite filom i poklopite drugim delom. Celu tortu premažite filom i ukrasite tropskim voćem.
foto: oterisitalianbakery.com