Slatkiši
11.05.2015.

Likicin džem od jagoda

Potrebno je:

700 g jagoda
150 g šećera
1,5 supena kašika sveže ceđenog soka od limuna
dve kašičice ekstrakta od vanile

Priprema

Jagode operite, odstranite peteljke i isecite ih na komade srednje veličine.Ubacite jagode u šerpu i dodajte šećer. Prekrijte poklopcem i sačekajte da provri. Promešajte par puta i sačekajte da se stvori bela pena koju ćete ukloniti pomoću kutlače ili kašike. Kuvajte ne duže od deset minuta, računajući vreme kada su jagode prokuvale. Poslednja dva minuta kuvanja dodajte sok od limuna i izmešajte. Dodajte ekstrakt od vanile.

Dobijeni džem ubacite u staklene tegle, plastične posude ili keramičke posude i čuvajte ga u frižideru (hermetički zapakovan džem možete čuvati u frižideru najduže dve nedelje. Ukoliko ga ubacite u plastične posude i u zamrzivač, možete ga čuvati do godinu dana. Nakon odmrzavanja, džem čuvati u frižideru najduže sedam dana).

foto: cucina.corriere.it
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši