Potrebno je:
pola lista velike oblande; ZA I FIL: 500 g suvih kajsija, 100 g šećera u prahu; ZA II FIL: 200 g šećera, 1 dl vode, 125 g margarina, 200 g mlevenog keksa, 150 g mlevenih oraha; ZA III FIL: 100 g čokolade, 1 kašičica margarina, 2 kašike ulja; ZA IV FIL: 250 g šećera u prahu, 1 kašičica gustina, 2 kašike vode, 2 kašike limunova soka, 1 kašika ulja, 3 kapi crvene boje
Priprema
Kajsije sameljite, dodajte šećer u prahu, umesite dobro rukom i smesu rastanjite na 1/2 lista oblande. U odgovarajućem sudu kuvajte šećer i vodu dok se šećer ne istopi, dodajte margarin da se otopi. Sklonite sa vatre, dodajte keks i orahe, pa dobro izmešajte i rasporedite preko sloja od kajsija.
Na tihoj vatri istopite čokoladu, margarin i ulje, prelijte preko drugog sloja i ostavite da se čokolada stegne. Izmešajte šećer u prahu i gustin. Vodu i limunov sok kuvajte dok ne provri, odmah dodajte mešavinu od šećera i gustina, pa mešajte varjačom dok se ne zgusne. Sjedinite ulje i crvenu boju, pa nanesite preko čokolade.
foto: coolinarika.com