Slatkiši
22.04.2015.

Grizko s višnjama

Potrebno je:

tegla kompota od višanja, 300 g griza, 300 g šećera, 8 dl vode ZA FIL 2 kesice pudinga od jagode, 8 dl mleka, 6 kašika šećera, 1 kesica šlaga, 1 dl mleka

Priprema

Zagrejte vodu i sok iz kompota sa šećerom. Čim počne da vri, dodajte griz, pa kuvajte oko pet minuta uz neprestano mešanje. Dodajte višnje i kuvajte još pet minuta. Smesu sipajte u vlažnu tepsiju i ostavite da se dobro ohladi i stegne. Puding razmutite sa malo mleka, a ostatak sjedinite sa šećerom i kuvajte dok ne provri.

U provrelo mleko sipajte razmućen puding i kuvajte još nekoliko minuta dok se ne zgusne. Puding razlijte preko mase od griza, ostavite da se ohladi i stegne. Pre služenja premažite umućenim šlagom.

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""