Slatkiši
16.02.2015.

Alenina praška torta

Potrebno je:

ZA KORU 140 g maslaca, 60 g kakaoa, 250 g šećera, 4 jajeta, 140 ml mleka, 250 g mlevenih oraha, pola kašičice sode bikarbone, kašičica praška za pecivo

ZA VOĆNI FIL 500 g smrznutog bobičastog voća, 200 g šećera, kesica želatina

ZA BELI FIL 500 g neslanog sremskog sira, 2 čaše kisele pavlake, 200 g šećera, 2 kesice vanilin šećera, 1 žumance, 100 g seckanih oraha, 50 g seckanih pistaća, na vrh noža praha zelenog čaja, kesica želatina

Priprema

Maslac sjedinite s kakaom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom i šećerom i dobro umutite. Potom polako ulijte jaja umućena s mlekom. Dodajte mlevene orahe, promešajte, razlijte u podmazan kalup za torte i pecite pola sata na 190 stepeni. Ohlađenu koru podelite na pola.

Sir, pavlaku, šećer, vanilin šećer i žumance penasto umutite, pa dodajte orahe, pistaće i malo praha zelenog čaja. Želatin pripremite po uputstvu i kada se zagrevanjem otopi, pomešajte ga s filom od sira.

U kalup stavite jednu koru, nafilujte je, pa pokrijte drugom korom i premažite ostatkom fila. U vruću šerpu stavite voće i šećer, pa sve izgnječite viljuškom i kuvajte na tihoj vatri. Pripremite želatin po uputstvu na kesici i sipajte ga u voćnu kašu pošto ste je sklonili s vatre. Promešajte i prelijte preko torte u kalupu. Držite u frižideru nekoliko sati pre služenja.

foto: maska.justgoo.com

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""