Slatkiši
07.02.2015.

Nanina štrudla sa orasima


Ima li nešto lepše od mirisa tek pečene štrudle u hladnim zimskim danima

Potrebno je:

Za testo: 1 kg brašna, 3 jajeta, 1 kašika suvog kvasca, 1 čaša tople vode, 1 čaša mleka, 6 kašika šećera, 5 kašika ulja, 1 prašak za pecivo;

Za fil: 500 g mlevenih oraha, 5 kašika šećera, malo mleka

Priprema

Pomešajte čašu tople vode, dve kašike šećera i kašiku suvog kvasca i ostavite da odstoji dok kvasac ne nadođe. Potom umutite jaja, pa dodajte preostali šećer, mleko, ulje, prašak za pecivo i brašno i umesite meko testo. Ostavite na toplom da odstoji oko sat vremena. Mlevene orahe pomešajte sa šećerom i malo mleka i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Kad testo dovoljno naraste, premesite ga i razvijte dve kore, premažite ih filom, urolajte u rolat i stavite štrudlu u pouljen pleh. Pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

foto: recepti.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši