Slatkiši
13.01.2015.

Kuglice od bele čokolade

Dolaze vam gosti, a vi nemate dovoljno vremena da napravite desert? Ove kuglice idealan su izbor u takvoj situaciji, jer se ne peku, zdrave su i odlično izgledaju na tanjiru.

POTREBNO:
200 g sušenih kajsija, 100 g badema, 50 g šećera u prahu, voćni liker za umakanje kajsija (liker od limuna, narandže ili kajsija), 200 g bele čokolade

PRIPREMA:
Kajsije prelijte sa nekoliko kašika likera kako bi omekšale. Bademe ubacite u vrelu vodu, prokuvajte oko minut i potom bademe prespite činiju sa ledenom vodom. Opna na bademima će se nabreknuti i vrlo lako ćete ih oljuštiti. Bademe možete ostaviti i neljuštene, ali ako želite svetlije kuglice, savetujemo da ih ipak oljuštite.

Bademe sameljite. Kajsije iseckajte jako sitno,  abademe sameljite, a potom sve to pomešajte dodajući šećer. Mešajte dok ne dobijete glatku masu. Formirajte kuglice i ostavite u frižideru.

Za to vreme otopite belu čokoladu. Kuglice močite u čokoladu i slažite na masni papir. Ako želite da ukrasite kolače možete ih posuti ukrasnim šećernim mrvicama ili u ostatak otopljene čokolade dodajte jestivu boju i smesom prošarajte kuglice. Potom vratite u frižider da se glazura stegne.

Desert je gotov, poslužite ga u ukrasnim papirnatim korpicama ili na štapićima!

izvor/foto: zena.blic.rs

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši