Slatkiši
14.12.2014.

Neodoljiv čokoladni kolač


Potrebno je:

Kora
4 jajeta, 10 g šećera, 20 g margarina ili maslaca, 10 g crne čokolade, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo

Krem
1/2 kg slatke pavlake, 20 g crne čokolade,  1 kašika šećera

Priprema

Umutite 4 žumanca i šećer, dodajte otopljenu čokoladu, pa maslac i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju dodajte sneg od 4 belanca. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrevajte na tihoj vatri dok ne provri stalno mešajući. Pečenu koru izbockajte na nekoliko mesta i prelijte je kremom dok je još topla. Krema je dosta retka, ali je ne treba dodatno miksati ili bilo šta dodavati, jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti. Kolač ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a onda stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne krema.

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši