Potrebno je:
Kora
4 jajeta, 10 g šećera, 20 g margarina ili maslaca, 10 g crne čokolade, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo
Krem
1/2 kg slatke pavlake, 20 g crne čokolade, 1 kašika šećera
Priprema
Umutite 4 žumanca i šećer, dodajte otopljenu čokoladu, pa maslac i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju dodajte sneg od 4 belanca. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrevajte na tihoj vatri dok ne provri stalno mešajući. Pečenu koru izbockajte na nekoliko mesta i prelijte je kremom dok je još topla. Krema je dosta retka, ali je ne treba dodatno miksati ili bilo šta dodavati, jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti. Kolač ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a onda stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne krema.
foto: coolinarika.com