Slatkiši
27.10.2014.

Venčići od cimeta

Potrebno je:

3/4 šoljice toplog mleka
7 grama suvog kvasca
275 grama ( 2 šoljice ) brašna
1/2 kašike šećera
1/2 kašičice soli
85 grama rastopljenog neslanog putera
1 žumance

Punjenje

1/4 šoljice rastopljenog neslanog putera
3 kašike šećera
2 kašičice cimeta
šećer u prahu

Priprema

U šoljici pomešajte kvasac i mleko i ostavite da miruje desetak minuta. U činiji pomešajte brašno, šećer i so, dodajte otopljen kvasac i ostale sastojke. Zamesite glatko, elastično testo i ostavite da se diže oko sat vremena dok se ne udvostruči.

U maloj činiji umutite punjenje od putera, šećera i cimeta. Na pobrašnjenoj površini testo podelite na 8 jednakih komada.

Svaki komad razvaljajte u krug prečnika dvanaestak centimetara. Premažite punjenjem u tankom sloju. Zarolajte testo i isecite uzduž po sredini, s tim da ostavite spojeno na vrhu. Prebacujte ta dva dela jedan preko drugog kao da radite pletenicu. Od dobijenog formirajte krug , i stavite na ranije pripremljen pleh. Isto ponovite s preostalim komadima testa.

Pokrijte i ostavite da se diže oko 30 minuta. Pećnicu zagrejte na 220 stepeni i pecite 5 minuta. Zatim smanjite na 180 stepeni i pecite dodatnih 10-12 minuta .

foto: tortatorta.blogspot.com, bloggen.be, favim.com 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši