Potrebno je
ZA KORU: 6 žumanaca, 6 kašika šećera, 6 kašika oštrog brašna, 3 kašike ulja, 2 kašike vrele vode, 1 rendana korica limuna,½ kesice praška za pecivo, 1 šoljica soka od limuna za preliv kore
ZA FIL: 6 belanaca, 100 g šećera, 1 sok od limuna, 2 kesice vanilin šećera, 1 kesica želatina, 1 rebro rendane čokolade
Priprema
KORA:umutite žumanca sa šećerom, pa postepeno dodajite vodu, ulje brašno i prašak za pecivo. Sjedinite smesu, pa je sipajte u dublji podmazan pleh i pecite na 200 stepeni 25 minuta. Gotovu koru prelijte šoljicom soka od limuna.
FIL: želatin umutite sa 8 kašika vode, ostavite da nabubri, a
belanca umutite u čvrst sneg. Ušpinujte 100 g šećera sa 4 kašike vode, pa ušpinovan šećer sipajte u smesu od belanaca. Dodajte želatin i sok od jednog limuna, pa mutite mikserom još 10 minuta. Smesu sipajte preko kore, ostavite da se stegne pa odozgo naredajte čokoladu. Šampitu isecite na kocke.
foto: coolinarika.com