Slaniši
20.07.2017.

Sosine šnicle od šargarepe

Potrebno je
2 glavice crnog luka, 2 krompira, 4 šargarepe, 50 g celera, 100 g pirinča, 2 čena belog luka, 200 ml piva, 2 kašike brašna, prezle, so, biber, ulje

Priprema
Sitno iseckajte crni luk i prodinstajte ga na malo ulja. Šargarepu i celer sitno narendajte, dodajte u posudu s lukom i dinstajte dok šargarepa ne omekša. Pirinač skuvajte i isperite, a krompir krupno narendajte i dodajte smesi od povrća. Posolite, pobiberite, dodajte sitno iseckan beli luk i još malo prodinstajte. Potom ubacite kuvani pirinač, promešajte, pa ostavite da se sve ohladi i od smese formirajte šnicle. Pomešajte brašno i pivo, malo gušće nego za palačinke, pa svaku šniclu uvaljajte u prezle, pa u smesu od piva i pohujte u dubljem ulju.
Služite uz prilog po želji.

Foto; Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

12.
Jul
2017
Slaniši
16.
Apr
2017
Slaniši
string(0) ""
string(0) ""