Slaniši
03.12.2015.

Lazanje sa ribom i bundevom

Potrebno je:

pakovanje svežih kora za lazanje, 500 g fileta oslića (lista, lososa), 500 g pečene bundeve, 700 ml pasiranog paradajza, veza peršuna, 2 kašičice mlevenog lovora, prstohvat začinske paprike, 2 jajeta, 250 ml belog vina, 5 kašika maslinovog ulja, prezle, so, biber

Priprema

Iseckajte filete ribe na komadiće, a pečenu bundevu izgnječite viljuškom. U velikom tiganju prokuvajte paradajz, vino, seckani peršun i lovor. Krčkajte nekoliko minuta, pa dodajte pire od bundeve i četiri kašike maslinovog ulja. Krčkajte još nekoliko minuta, dodajte ribu, a onda kuvajte još 10 minuta. Razmutite jaja s paprikom.

Podmažite posudu za pečenje i pospite dno prezlama. Sipajte sos tako da prekrije dno. Poprskajte sa nekoliko kašičica umućenog jajeta i složite preko kore za lazanje. Odozgo namažite opet sosom, poprskajte jajetom i ređajte tako da završite debljim slojem sosa. Pospite prezlama i pecite pola sata na 180 stepeni.

foto: coolinarika.com 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

20.
Jul
2017
Slaniši
12.
Jul
2017
Slaniši
16.
Apr
2017
Slaniši
string(0) ""
string(0) ""