Slaniši
30.03.2015.

Italijanske palačinke

Potrebno je:

ZA TESTO 3 jajeta, 250 g brašna, 500 ml mleka, 2 kašike ulja, malo soli, 250 ml mineralne vode

ZA NADEV 250 g mešanog mlevenog mesa, 400 g pelat paradajza, 1 glavica crnog luka, 2 struka mladog luka, ulje, biber, so 

ZA DEKORACIJU kečap, seckani vlašac

Priprema

Umutite jaja, mleko, ulje, mineralnu vodu i so, pa dodajte brašno uz stalno mućenje. Ujednačenu smesu ostavite da odstoji najmanje pola sata. Za nadev sitno iseckani crni luk propržite na zagrejanom ulju. Spustite mleveno meso i još malo pržite da meso promeni boju. Umešajte usitnjen pelat zajedno sa sokom i dinstajte da meso omekša.

Na kraju dodajte iseckani mladi luk, posolite i pobiberite. Od testa ispecite palačinke, filujte ih nadevom i urolajte. Pre služenja prelijte palačinke kečapom i pospite seckanim vlašcem.

foto: 24sata.hr

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

20.
Jul
2017
Slaniši
12.
Jul
2017
Slaniši
16.
Apr
2017
Slaniši
string(0) ""
string(0) ""