Slaniši
09.01.2015.

Mirisne pekarske kiflice

Potrebno je:

1 kg brašna,  ½ litra mleka, kašičica soli, 1 kašika šećera
200 ml ulja, manje pakovanje svežeg kvasac

Priprema

Kvasac rastopite u malo mlakog mleka u koje ste prethodno dodali malo šećera. Kad testo nadođe dodajte so, ulje i brašno. Potom umesite testo i ostavite ga da naraste. Kad je dovoljno naraslo, premesite ga i podelite u četiri kore. Rastanjite kore tako da budu debljine tupe strane noža, podelite svaku na 8 delova pa uvijajte kiflice. Premažite ih žumancetom, pospite krupnom solju ili kimom i pecite dok ne porumene.

foto: bh-news.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

20.
Jul
2017
Slaniši
12.
Jul
2017
Slaniši
16.
Apr
2017
Slaniši