Porodični ručak
10.01.2014.

Starinski đuveč

Starinski đuveč

Potrebno je
* pakovanje zamrznute mešavine za đuveč
* glavica crnog luka
* ulje
* 2 čaše vode
* 200 g pirinča
* so
* 500 g svinjskog mesa
* peršun
* kasika brašna
* kašičica crvene začinske paprike

Priprema
Luk isecite na rebarca i propržite ga na malo ulja. Meso isecite na kocke, posolite i malo poprašite brašnom, pa dodajte luk i pržite mešajući da meso sa svih strana uhvati boju. Pirinač operite i dodajte mesu, a istovremeno ubacite i odmrznuto povrće za đuveč. Paradajz iz mešavine prethodno isecite na sitnije komade, a po želji ga možete i oljuštiti. Sve promešajte, pospite začinskom paprikom i seckanim peršunom, pa nalijte vodom da ogrezne.
Kad proključa, prekrijte alu-folijom i pecite oko sat vremena na 200 stepeni. Pred kraj pečenja sklonite foliju da bi meso dobilo rumenu boju.

 

slika:blic.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak