Porodični ručak
31.03.2019.

Zeleni prolećni pilav

Prolećni pilav sa spanaćem

Potrebno je
½ kg očišćenog spanaća, 2 zgnječena čena belog luka, ¼ šolje sitno seckanog crnog luka, 1 ½ šolja pirinča dugog zrna, 4 šolje pilećeg bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so, biber, parmezan

Priprema
U dubljoj šerpi zagrejte ulje pa na njemu propržite crni i beli luk, dodajte spanać i, neprekidno mešajući, pržite oko pet minuta. Dodajte pirinač, promešajte da se obloži uljem, nalijte bijom, posolite, pobiberite i pustite da proključa. Potom smanjite temperaturu na minimum, poklopite i krčkajte 15 minuta, pa sklonite šerpu s vatre. Pustite da odstoji dva minuta, dok pirinač ne upije svu tečnost, dodajte rendani parmezan i dobro promešajte. Pre služenja dodajte još malo rendanog parmezana.

Foto: scibosnian.com

Čokoladni mafini

Potrebno je za 24 mafina
4 jaja, 250 g maslaca, 350 g šećera, 350 g brašna, 200 ml kisele pavlake, 50 g kakaoa, 150 ml vruće vode, 1 kesica praška za pecivo, kačičica soli; za dekoraciju 2 kesice šlag-krema sa ukusom čokolade

Priprema
Maslac sobne temperature mikserom umutite sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje. U vrućoj vodi razmutite kakao pa sipajte u smesu s maslacem i dobro izmešajte: Dodajte brašno koje ste sjedinili sa praškom za pecivo i solju, promešajte, a na kraju u sve umešajte kiselu pavlaku.
U kalup za mafine rasporedite papirne korpice za pečenje, pa sipajte smesu do 2/3 visine i pecite na 200 stepeni 15 do 20 minuta. Kad se mafini potpuno ohlade ukrasite ih šlag-kremom pripremljenim prema uputstvu sa kesice i čokoladnim mrvicama, kakaom ili narendanom čokoladom.

Foto: youtube

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""