Porodični ručak
26.01.2019.

Kroketi od piletine

Kroketi od piletine sa povrćem

Potrebno je
700-800 g pilećih prsa, 200 g slanih krekera, 150 g seckane crvene paprike, 150 g seckane zelene paprike, 2 manje ili jedna velika glavica crnog luka, 1 dl soka od paradajza, 250 g kačkavalja, 4 kašike kisele pavlake, ulja po potrebi, so, biber, 1 kašika suvog boljnog začina, peršunov list

Priprema
Isecite piletinu na manje komade, nalik kroketima, pa ih uvaljajte u izmrvljene ili samlevene krekere pomešane sa biljnim začinom. Pržite na dobro zagrejanom ulju da porumene sa svih strana, pa odlažite na stranu da se ocede na papirnom ubrusu. U preostalom ulju pržite luk dok malo ne omekša, pa dodajte papriku i paradajz-sok i ostavite da se krčka na laganoj vatri. Posolite, pobiberite i dodajte pavlaku. U međuvremenu podmažite pleh ili vatrostalnu posudu, rasporedite povrće, pa na kraju stavite prženu piletinu. Pecite 15-20 minuta na 170 stepeni, pospite kačkavaljem i vratite u rernu na nekoliko minuta. Čim se sir otopi i porumeni, izvadite i poslužite uz pire krompir, barenu testeninu ili bareni pirinač i sezonsku salatu.

Foto: pillsbury.com

Keksići sa čokoladom

Potrebno je
3 jajeta, 225 g maslaca, 300 g kristal šećera, 1 kašika meda, 400 g brašna, 1 kašičica sode bikarbone, ½ kašičice soli, 200 g usitnjene čokolade za kuvanje

Priprema
U jednoj vanglici pomešajte brašno, so i sodu bikarbonu, a u drugoj mikserom umutite maslac i šećer, a zatim dodajte med i jedno po jedno jaje. Sjedinite sve sastojke, izmešajte, dodajte čokoladu, pa ponovo sve dobro promešajte. Kašičicom vadite testo i ređajte ga u pleh obložen pek-papirom, malo ga spljoštite da liči na keks i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Keks možete da jedete i topao, dok se čokolada ne stegne, ali i da ga čuvate u metalnoj kutiji.

Foto: taste.com.au

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""