Porodični ručak
14.11.2018.

Mediteranska piletina

Piletina na mediteranski način

Potrebno je
1 kg karabataka, 3 krompira srednje veličine, 1 glavica crnog luka, 400 g paradajza, 100 g crnih maslinki, 50 ml maslonovog ulja, 100 g feta sira, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica smeđeg šećera, prstohvat origana u prahu, so, biber, vezica peršuna.

Priprema
Ogulite krompir i isecite ga na tanke kolutove pa ga poređajte po dnu podmazane vatrostalne posude. Na ulju pržite posoljene i pobiberene karabatake dok ne porumene sa obe strane i poređajte ih preko krompira. Na preostalom ulju izdinstajte sitno iseckan crni luk, dodajte oguljen i iseckan paradajz, limunov sok, šećer, origano, masline i so pa krčkajte dok ne dobijete fin sos. Sipajte ga preko piletine, a zatim sve pospite izmrvljenim sirom. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 20 minuta na 180 stepeni, a zatim sklonite foliju i pecite još 15 minuta na 200 stepeni. Kad meso počne da se odvaja od kostiju pospite jelo seckanim peršunovim listom.
Služite uz zelenu salatu.

Foto: countdown.co.nz

Čiz-kejk sa snikersom

Potrebno je
1 ½ šolje izmrvljenog keksa, 4 kašike rastopljenog maslaca, 600 g neslanog krem-sira, 1 ½ šolje prah-šećera, 4 kašike kakao praha, 500 g šlag krema, 3 snikersa, toping od karamela

Priprema
Pomešajte izmrvljen keks sa rastopljenim maslacem pa rasporedite po dnu pleha sa obručem koji se skida. U dubljoj posudi mikserom pomešajte krem-sir, šlag, prah-šećer i kakao, pa dodajte na komadiće iseckan snikers i lagano sjedinite sa kremom. Smesu rasporedite po kalupu, ukrasite komadićima keksa i snikersa, pa ostavite da odstoji u frižideru najmanje dva sata, a najbolje preko noći.
Pre služenja prelijte topingom od karamela i ukrasite šlagom.

Foto: thebusybaker.ca

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""