Porodični ručak
11.11.2018.

Pastrmke s narandžama

Pastrmke s narandžama

Potrebno je za 4 osobe
4 pastrmke, 4 čena belog luka, 2 pomorandže, 1 limun, sveže mleveni biber, morska so, maslinovo ulje, vezica peršuna

Priprema
Očistite i operite pastrmke pa ih prosušite papirnim ubrusima. Izgnječite beli luk, pomešajte ga sa uljem, solju i biberom pa premažite ribu spolja i iznutra. Poređajte je po plehu obloženim pek-papirom a između rasporedite deblje kolutove pomorandži i limuna. Pred kraj pečenja ribu pospite peršunovim listom.
Služite uz krompir salatu ili baren krompir i barenu blitvu.

Foto: foodonfifth.com

Francuske palačinke

Potrebno je
Za palačinke: 200 g brašna, 300 ml mleka, 100 ml kisele vode, 3 jajeta, 3 kašike rastopljenog maslaca, 1 kesica vanilin-šećera, 1 prstohvat soli; Za fil:4 pomorandže, 200 g šećera, 70 g maslaca

Priprema
U dubljoj posudi mikserom umutite jaja, brašno, vanilin šećer, so, mleko i kiselu vodu, pa dodajte rastopljen maslac. Na teflonskom tiganju pecite što tanje palačinke, pa ih ostavite da se ohlade. U međuvremenu dobro operite dve pomorandže i narendajte koricu, ali ne i beli deo, pa iscedite sok. Preostale dve pomorandže oljuštite i isecite na krupnije komade. U tiganju u kom ste pekli palačinke rastopite šećer u soku od pomorandži, pustite da provri, dodajte dodajte maslac i krčkajte dve-tri minuta, da se sos malo zgusne. Palačinke, jednu po jednu, stavite u tiganj sa sosom i viljuškom ih savijte u trouglove, pa ih prebacujte na tanjire. U preostali sos dodajte koricu i komade pomorandže, krčkajte pet minuta na srednjoj vatri pa njime prelijte palačinke.
Služite vruće uz šlag ili uz sladoled.

Foto: meny.no

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""