Porodični ručak
04.11.2018.

Junetina s brokolijem

Junetina s brokolijem

Potrebno je
1 kg junećih šnicli, ½ kg brokolija, ½ kg šargarepe, 1 crvena paprika, 1 šolja junećeg bujona, 1 kašika meda, ulje, so, biber

Priprema
Na malo ulja pržite posoljene šnicle dok ne porumene sa obe strane pa ih sklonite s vatre. Dodajte još malo ulja, kolutiće šargerepe i iseckanu papriku, sipajte malo vode pa dinstajte desetak minuta. Kad povrće omekša, a voda ispari, dodajte šnicle isečene na komade, posolite, pobiberite, nalijte bujon i uz povremeno pažljivo mešanje krčkajte još 10 minuta. Na kraju dodajte obarene cvetiće brokolija i lagano izmešajte.
Služite s barenim pirinčem.

Foto: crock-pot.com

Nepečeni čizkejk od bundeve

Potrebno je
Za koru: 250 g integralnog keksa, 75 g maslaca, kašićica šećera, malo soli; Za fil: 500 g krem-sira, 1 kesica šlag-krema, 200 g pirea od bundeve, 100 g prah-šećera

Priprema
Ispecite krišku bundeve pa od nje kad se ohladi napravite pire i ostavite na stranu. Izmrvljen ili samleven keks pomešajte sa otopljenim maslacem, solju i šećerom pa ga rasporedite i utisnite na dno kalupa sa obručem koji se skida. Krem-sir pomešajte sa pireom od bundeve, šlag kremom pripremljenim prema uputstvu s kesice i šećerom, pa sve rasporedite preko kore. Kolač držite u frižideru do služenja, najmanje četiri sata. Servirajte sa šlagom.

Foto: kraftrecipes.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""