Medena piletina s povrćem
Potrebno je
1 kg pilećeg filea, 1 kašika suvog biljnog začina, 0,5 dl ulja, 2 srednje tikvice, 400 smrznutog kukuruza šećerca, 200 g meda
Priprema
Piletinu pržite desetak minuta dok ne porumeni sa svih strana pa je sklonite u stranu a na preostalom ulju izdinstajte tikvice isečene na kolutove i na kratko probaren kukuruz. Meso premažite mešavinom meda i suvog biljnog začina i vratite u tiganj sa tikvicama i kukuruzom, dodajte 1 dl vode i ostavite da se sve ukrčka.
Služite sa barenim pirinčem
Foto: pillsbury.com
Brzi kolač sa bananama
Potrebno je
400 g piškota (okruglih ili duguljastih) ili 250 g nefilovanih padobranaca, 500 g šlag krema, 500 ml mleka, 1 kesica pudinga od vanile, 100 g šećera, 4 veće zrele banane, malo mleka za natapanje piškota
Priprema
Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice i zašećerite ga. Kad se dobro ohladi pomešajte ga sa umućenim šlagom. U dublji manji pleh poređajte piškote ili polovine padobranaca koje ste prethodno malo natopili u mleku, premažite kremom i poređajte kolutove banana. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve sastojke.
Kolač pre služenja držite u frižideru najmanje osam sati.
Foto: food52.com