Porodični ručak
17.02.2018.

Pohovani fileti oslića

 

Paradajz čorba - okrepljujuće i ukusno

Potrebno je
500 ml soka od paradajza, 50 ml ulja, 1 mala glavica crnog luka, 3 šargarepe, 1 kocka pileće ili juneće supe, 500 ml vode, so, biber, čaša kisele pavlake, vezica peršuna

Priprema
U dubljem loncu pržite na ulju sitno iseckan luk dok ne postane staklast, dodajte narendanu šargarepu pa dinstajte još pet minuta. Dodajte sok od paradajza, kocku za supu i vodu pa kuvajte dok ne proključa. Smanjite vatru, posolite i pobiberite po želji i krčkajte još 15 do 20 minuta dok sve ne omekša.
Pospite sitno seckanim peršunovim listom i pre služenja u svaki tanjir stavite po kašiku pavlake.

Foto: vibrantplate.com

Pohovani fileti oslića - sočno, mekano, zdravo

Potrebno je
1 kg fileta oslića, 100 g brašna, 3 dl piva, biber, so, ulje za prženje

Priprema
Od piva i brašna napravite smesu malo gušću od testa za palačinke, posolite je i pobiberite, pa u nju umačite poluodmrznute i papirnim ubrusima prosušene filete koje ste pre toga uvaljali u brašno.Filete pržite u zagrejanom ulju, ali ne na najačoj vatri, sa obe strane dok ne porumene. Ređajte ih na papirne ubruse da se ocedi višak masnoće pa servirajte ili uz krompir salatu ili uz pomfrit i tartar-sos.

Foto: fishydelishy.com

Prevrnuti orašasti kolač - čokoladno i karamelizovano

Potrebno je
Za koru 3 jajeta, 200 g žutog šećera, 125 g maslaca, 200 g brašna, kašičica sode bikarbone, 50 g kakaoa, 100 g čokolade za kuvanje, 200 ml mleka; Za karamel premaz: 50 g maslaca, 100 g žutog šećera, 50 ml slatke pavlake, 2 kašike pečenih lešnika, 2 kašike pečenih oraha, 2 kašike pečenih badema.

Priprema
Okrugli pleh ili tepsiju prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje pa rasporedite sitno iseckane lešnike, orahe i bademe. Rastopite maslac i šećer i kuvajte dok ne dobijete gustu tamnozlatnu smesu, sipajte pavlaku, dobro promešajte pa ravnomerno sipajte preko iseckanih orašastih plodova i stavite pleh u friz da se dobro stegne. U međuvremenu mikserom umutite maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje, brašno, sodu bikarbonu, kakao, rastopljenu čokoladu i mleko. Smesu za koru ravnomerno rasporedite preko karamela i orašastih plodova i pevite oko sat vremena na 175 stepeni. Kad se kolač ispeče stavite veći tanjir na pleh pa ga prevrnite. Pre služenja kolač treba da odstoji najmanje dva sata kako bi se dobro ohladio.

Foto: foodtolove.com.au

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""