Porodični ručak
03.02.2018.

Pastirska pita

Potrebno je
500 g mlevene junetine, 2 glavice crnog luka, tri čena belog luka, 1,5 dl soka od paradajza, kašika brašna, suvi biljni začin, biber, so, 50 ml ulja, 200 g graška, 100 g kukuruza šećerca; 1 kg belog ili žutog krompira, 50 g maslaca ili margarina, 50 ml mleka, so, biber; 100 g kačkavalja (po želji)

Priprema
Ogulite krompir i stavite ga da se kuva u posoljenoj vodi. Na ulju pržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast, dodajte izgnječen beli luk, malo propržite, pa dodajte mleveno meso. Kad meso bude skoro prženo, sipajte sok od paradajza pa ostavite da se krčka dok tečnost ne ispari. Na kraju dodajte kašiku brašna da se sve zgusne i začinite po želji.
U isprženo meso dodajte obareni grašak i kukuruz, sve dobro promešajte, ostavite da se prohladi, a u međuvremenu spremite pire-krompir.
Vatrostalnu posudu podmažite uljem, maslacem ili margarinom, rasporedite isprženo meso a po njemu pire-krompir, pa ga dobro poravnajte. Ako želite, krompir pospite rendanim kačkavaljem ili ga prelijte istopljenim maslacem, pa pecite 20 do 30 minuta na 200 stepeni.
Servirajte toplo uz zelenu ili kupus salatu.

Foto: pillsbury.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""