Porodični ručak
13.01.2018.

Lazanja od kupusa

Potrebno je
Glavica svežeg kupusa (oko 1,5 kg), 400 g mocarele, 100 g parmezana, 700 g mešanog mlevenog mesa, 100 ml ulja, 50 g margarina, 2 kašike brašna, 450 ml mleka, so, biber, suvi biljni začin

Priprema
Odvojite listove kupusa, isperite u hladnoj vodi, pa ih potopite u dva litra posoljene vruće vode. Kad omekšaju, rasporedite ih na čistu krpu da se ocede i ohlade, a u međuvremenu spremite nadev i bešamel sos.
Meso propržite na ulju, posolite i pobiberite po ukusu, pa sklonite na stranu. U šerpici rastopite margarin, na njemu propržite brašno, sipajte mleko, kuvajte dok se ne zgusne, pa dodajte biber i suvi biljni začin.
Na dno podmazanog pleha rasporedite listove kupusa kojima ste odsekli tvrde delove, preko njih deo fila i izmrvljenu mocarelu, pa sipajte malo bešamel sosa. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sve sastojke, s tim da na vrhu treba da bude kupus. Pospite parmezanom i pecite 20 do 25 minuta na 200 stepeni, dok lazanja ne porumeni. Pustite da odstoji dvadesetak minuta pre služenja.

Foto: recipeswitholiveoil.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""