Potrebno je
1k g ribanca, a može i običan kiseli kupus, 1 kg krmenadli,
100 ml ulja, suvi biljni začin, so, mleveni biber i biber u zrnu, nekoliko listića lovorovog lista, slatka začinska paprika
Priprema
Ocedite ribanac (ili sito iseckajte glavicu kiselog kupusa), pa ga dinstajte na 50 ml ulja i malo vode dok ne omekša. Začinite, dodajte lovorov list, biber u zrnu i ostavite na ringli dok tečnost ne ispari. U međuvremenu kratko propržite krmenadle koje ste prethodno posolili i pobiberili.
Kupus prespite u pleh, tepsiju, keramičku ili vatrostalnu posudu, poređajte meso i prelijte uljem na kojem ste ispržili krmenadle, prekrijte alu-folijom i pecite na 200 stepeni oko sat vremena. Pred kraj pečenja skinite foliju i pojačajte temperaturu na 250 stepeni. Jelo izvadite iz rerne kad kupus i meso lepo porumene.
Foto: simplyrecipes.com