Porodični ručak
27.09.2017.

Pečena svinjska rebarca

Potrebno je za 4 osobe
1,5 kg svinjskih rebara, 1 kašika meda, 1 kašika senfa, 1 kašika kečapa, 1 kašičica slatke crvene začinske paprike, 1 kašika suvog biljnog začina, 0,5 dl ulja, 1 dl piva; 1 kg krompira

Priprema
Izaberite što mesnatija rebra sa što manje masnoće, zasecite ih duž svake koske pa premažite marinadom. Nju ćete napraviti tako što ćete pomešati med, senf, kečap, začinsku papriku, suvi biljni začin i ulje. Marinadu dobro utrljajte u rebra, sa obe strane, pa ih stavite da odstoje najmanje dva-tri sata u frižideru, a najbolje preko noći.
Rebra pecite na 200 stepeni, a na polovini pečenja u pleh dodajte krompir isečen na kriške i sve vratite u rernu. Pred kraj pečenja, meso prelijte sa malo piva, a zatim ih okrenite da se zapeku i sa druge strane.
Služite uz kupus salatu

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""