Potrebno je:
1 veća pileća prsa, 70 g spanaća, 70 g sira, 50 g dimljene slanine, 50 g brašna, 1 jaje, 1 kašičica soli, 1 kašičica suvog biljnog začina, 1 kašičica mlevenog bibera
Priprema
Pileća prsa odvojte od kostiju i kožice i oštrim nožem napravite džepove za punjenje. Ako su prsa od većeg pileta, pa je gornji deo mesa deblji, zarežite dva džepa. Pomešajte so, suvi biljni začin i biber, te premažite meso spolja i u džepovima, pa ga prekrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekoliko sati da upije začine.
Spanać obarite i iseckajte, a sir izgnječite viljuškom i pomešajte ga sa spanaćem. Slaninu isecite na tanke šnite.
Zarezane džepove napunite pripremljenim nadevom i slaninom, pa blago rukom pritisnite meso da se džepovi malo zatvore.
Uvaljajte meso u brašno, pa u umućeno jaje. stavite meso u podmazanu vatrostalnu činiju, pospite ga susamom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
foto: kulinarskirecepti.info