Porodični ručak
11.02.2017.

Fokača sa crnim lukom

POTREBNO JE:

500 g brašna tip 400, 200 ml maslinovog ulja, 100 g tucane paprike, 300 g crnog luka, 10 g pivskog kvasca, 1 kašika šećera, 1 kašičica soli

PRIPREMA
Kvasac razmutite s malo vode, dodajte šećer i ostavite da naraste. Prosejte brašno, dodajte tri-četiri kašike maslinovog ulja i kvasac, pa zamesite meko testo i ostavite ga da naraste. Iseckajte crni luk na rebarca i izdinstajte ga na maslinovom ulju. Kad luk postane staklast, posolite ga i začinite tucanom paprikom. Testo dvaput premesite. Kad se ponovo digne, preručite ga na sto posut brašnom i oklagijom razvucite koru veličine pleha.

Ostavite testo da odmori još oko 20 minuta. Napravite marinadu od tri dela maslinovog ulja i jednog dela vode. Fokaču stavite u podmazan pleh, bogato prekrijte dinstanim crnim lukom i premažite marinadom. Pecite oko 25 minuta na 220 stepeni.

foto:
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak