Porodični ručak
26.08.2016.

Cicine njoke u sosu od tikvica i sira

Potrebno je:

ZA SOS 400 g tikvica, 1 glavica crnog luka, 50 g maslaca, 200 ml neutralne pavlake, 300 ml mleka, 100 g gaude, so, biber, peršun ili mirođija ZA NJOKE 600 g skuvanog i propasiranog krompira, 350 g brašna, 1 kašika maslaca, so, biber, 1 jaje, 1 žumance, 30 g rendanog parmezana

Priprema

Još vrućem krompiru dodajte so, parmezan i jaja, a na kraju brašno i maslac. Oblikujte i skuvajte njoke. Na maslacu izdinstajte seckani luk, dodajte narendane tikvice i začinite. Dinstajte dok tečnost ne ispari. Ulijte mleko i pavlaku, pa sve prokuvajte još pet minuta. U topao sos dodajte gaudu i još malo kuvajte dok se sir ne otopi. Na kraju ubacite seckani peršun ili mirođiju. Sosom prelijte njoke i odmah poslužite, a možete i da ih zapečete u rerni.

foto: 2pots2cook.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""